divendres, 15 de maig del 2020

17 de Maig,14 Entitats 14 demandes

La Plataforma LGTBIcat presenta la Campanya:
 “17 de Maig:14 Entitats 14 demandes”


Davant la proximitat del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, que se celebra el proper diumenge 17 de maig, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, federació que agrupa 14 associacions de l’àmbit LGTBI d’arreu del territori, presenta la campanya ’14 entitats, 14 demandes. 

La iniciativa vol recollir el clam de diferents organitzacions amb una llarga trajectòria en l’àmbit de l’atenció i la lluita pel reconeixement dels drets LGTBI. Trenta anys després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) eliminés l’homosexualitat de la llista de malalties mentals, la Plataforma LGTBIcat alerta de la situació de vulnerabilitat de les persones LGTBI davant la crisi provocada per la covid-19. El confinament i la privació temporal de llibertat agreuja les discriminacions ja existents, com assenyalen organitzacions internacionals de drets humans com Outright Action International i ILGA Europa.

Per això la Plataforma vol alçar la veu i transmetre el sentir de les catorze entitats membres de la Plataforma sota un enfocament positiu i transformador. La prohibició de les teràpies de conversió, el garantia dels drets sanitaris i l’accés a l’educació, així com la continuïtat de la lluita contra la discriminació en diferents àmbits de la vida de les persones són algunes de les peticions que es fan en aquesta campanya.

Davant l’actual situació social, el president de la Plataforma, Joaquim Roqueta, afirma: “Les persones LGTBI i altres poblacions vulnerables només tenim les lleis com a defensa, de manera que ara és més important que mai que els govern garanteixin els nostres drets a través de les legislacions. Per això exigim al Govern de la Generalitat l’aprovació del decret del procediment regulador del règim sancionador previst a la llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i la creació de l’organisme coordinador de polítiques LGTBI per a una major efectivitat en la seva implementació”. 

A continuació les demandes de les entitats membre de la Plataforma LGTBicat:


-ACGIL: Les esglésies també han de respectar els drets i les llibertats LGTBI. Prou teràpies de conversió.

-AMPGIL: Les famílies i l'escola som la primera porta per a la inclusió, demanem recursos educatius per una infància i joventut lliures de LGTB-fòbia.

-BARCELONA GAY MEN'S CHORUS: “Perquè cap persona senti que una cançó no és per a ella. Volem més lletres, danses, pel.lícules, obres de teatre que eduquin contra la L'GTBI-fòbia”

-CASAL LAMBDA: Exigim més accés a informació sobre realitat #LGTBI a joves, adolescents, persones sordes i amb diversitat funcional en igualtat de condicions a la resta de la ciutadania i una formació especifica pel professorat en entorns escolars amb espais segurs i lliures de LGTBi-fòbia!

-FAGC: A 30 anys del 17 de Maig,  exigim que es reguli la prohibició i sanció de les terapies de conversió vers persones LGTBI.

-FLG FAMÍLIES LGTBI: "Exigim l'adequació inclusiva de TOTA la documentació administrativa i poder registrar SEMPRE els nostres infants sense patir violència institucional. Les famílies LGTBI existim i no tolerarem que se'ns ignori més!"

-FUNDACIÓ ENLLAÇ: L'LGTBI-fòbia també es dóna en època de pandèmia, ànims a qui treballa a favor de la salut pública i de la gent gran LGTBI.

-GAIS POSITIUS: La serofòbia és una discriminació que està molt unida a l’LGTBI-fòbia normalment quan s'és víctima de serofobia, s'intensifica en el cas de ser una persona LGTBI. Aquest 17 de maig cridem ben fort: Prou #Serofóbia! Prou #LGTBI-fòbia!

-GAYLESPOL: Prou discriminació LGTBI+ en l'àmbit laboral,  la policía es un reflexe de la societat i ha de ser una #policiadiversa

-GAY SITGES LINK: Volem que s'apliquin i s'impulsin totes les mesures de la llei 11/2014 a tots i cadascún dels 947 municipis de Catalunya i que es desenvolupin les normatives i els reglaments sancionadors.

-GENEREM: "Exigim polítiques actives d'ocupació per a les persones trans amb incentius directes a empreses i administracions. La precarietat ens mata"

-OCH: Exigim la inmediata aprovació del Reglament del Regim Sancionador de la Llei 11/2014 i de l'Organisme Coordinador de Polítiques LGTBI.

-PANTERES GROGUES: La LGTBI a l’esport, es difícil de veure, però hi és. És present en diversos formats: comportaments masclistes, homòfobs, insults, estereotips i discriminacions. Volem que l´esport sigui un espai lliure de desigualtats i discriminacions, on tothom se sentir lliure de ser qui és. Tenim dret a viure l’esport sense por, sense violències i sense cap discriminació.

-STOP SIDA: Reivindiquem el dret a la igualtat d'oportunitats laborals. La identitat de gènere i l'orientació sexual NO poden ser motiu de discriminació a les empreses, sinó un enriquiment personal, social i empresarial.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada