dilluns, 27 d’abril del 2020

Ens ha deixat l'activista Miquel López Molina després d’una llarga malaltia

Ens ha deixat l'activista Miquel López Molina després d’una llarga malaltia


Miquel López Molina va ser una persona implicada en la defensa dels drets i les llibertats del col·lectiu LGTBI. Va ser militant del FAGC a inicis dels anys vuitanta i després del Col·lectiu Gai de Barcelona i Assemblea Triangles Roses. A nivell professional va ser catedràtic de català i professor a l’ensenyament secundari. També va ser regidor a l’Ajuntament de Corbera de Llobregat municipi on vivia.

Els companys Armand de Fluvià, Jordi Valls, Jordi Samsó i  Eugeni Rodríguez que van companys de militància recorden que sempre va ser una persona generosa. Quan al FAGC no teníen local per a reunir-se no va dubtar a proposar casa  seva com a seu temporal i varen passar moltes hores a casa seva parlant de nous reptes, discussions i acords.

Preocupat per a la divulgació, difusió i rigor, va estar capdavant de la revista Infogai i també va encapçalar el programa de Ràdio: L’hora Gai, que va ser el primer programa gai de tot l’estat i que es va realitzar des del municipi de Santa Coloma de Gramenet on va compartir moltes matinades amb els seus companys i activistes en aquell programa.

Va ser una persona molt implicada amb l’educació i no només des d’una vessant professional. Va constituir amb altres companys a l’any 1986 el: Col·lectiu de Professors Gais de Catalunya. I va impulsar i realitzar la primera enquesta entre l’alumnat de secundària per a saber quin coneixement i opinió tenia l’alumnat sobre l’homosexualitat i la sexualitat en general.

Durant molts anys va ser la veu del moviment LGTBI de Catalunya a la ILGA on va ser un magnífic ambaixador de les posicions més contundents en la defensa dels nostres drets i llibertats en un context mundial on governaven mandataris com Ronald Reagan, Margaret Tatcher i el papa Wojtyła en plena pandèmia de la sida i que amb els seus discursos i politiques només feien que retrocedir aconseguir els nostres drets

Va ser una persona referent i va crear una família diversa abans dels canvis legislatius actuals. Molts i moltes companys, companyes i militants hem reconegut i admirat la seva aposta i contundència per a defensar la seva família. Tot un exemple de visió de futur i de més generositat.

Els seus companys, Armand de Fluvià, Jordi Valls, Jordi Samsó i Eugeni Rodríguez, que van compartir amb ell tans anys d'activisme li dediquen aquestes paraules: "Miquel, tens tot el nostre reconeixement i estaràs sempre entre nosaltres. Sabem que formes part de la història del moviment LGTBI de Catalunya".


Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya.

1 comentari:

  1. Molt trist, impactat per aquesta notícia que ens retorna a uns anys llunyans, però efectius. Fou molt amic del primer secretari general de la IGA (després ILGA), en Jean Claude Letist que ens va deixar el 1990. En Miquel, -molt lluitador- fou un activista compromès en la seva vida militant al FAGC, com a la seva vida personal. Total coherència. Segur que ja ens mira rera l'arc irisat. Bon viatge,ja has arrivat a la teva Ítaca. Jordi Petit, secretari general de la ILGA (1995-1999).

    ResponElimina