diumenge, 5 de maig del 2019

Comunicat de premsa en relació a les declaracions realitzades pel candidat de VOX a l’alcaldia de Barcelona


Comunicat de premsa en relació a les declaracions realitzades pel candidat de VOX a l’alcaldia de Barcelona

Davant de les declaracions realitzades per Ignacio Garriga, candidat de VOX a l’alcaldia de Barcelona, en què reclama la “supressió” del Centre LGTBI de Barcelona, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, com a entitat gestora de l’equipament, referma el seu compromís per la continuïtat de l’espai i la lluita pels drets LGTBI. 

Segons Quim Roqueta, president de la Plataforma, el Centre LGTBI és un dret aconseguit pel moviment LGTBI de la ciutat després de dècades de lluita i reivindicació. “Amb l’obertura del Centre, Barcelona s’ha situat com una de les ciutats més obertes i democràtiques del món, seguint el model de grans capitals com Nova York o Amsterdam, que compten amb espais similars”, ha precisat. 

Tres mesos després de la seva obertura, el Centre LGTBI ha esdevingut un punt de trobada i reflexió sobre diversitat sexual i de gènere per a tota la ciutadania. Des del passat 19 de gener, milers de persones han visitat l’equipament, participat de les seves activitats i fet consultes al Servei d’Informació i Dinamització del Centre. A la vegada, el Servei d’Acollida ha donat resposta a un centenar de casos, tant a nivell individual, com grupal i familiar. 

El Centre LGTBI s’ha convertit en referència per a les persones LGTBI de la ciutat de Barcelona a l’hora de denunciar delictes d’odi i casos d’LGTBI-fòbies. Aquest mateix cap de setmana, per exemple, el Centre i les seves entitats residents han donat resposta a un jove arran d’una agressió verbal patida en un local de pública concurrència al barri de Sant Antoni. “El Centre és un nou referent per a les persones LGTBI, que ara disposen d’un espai d’acollida i atenció des d’on poden rebre informació, acompanyament i assessorament, i un fàcil accés als diferents serveis de l’administració local i les entitats, precisa Roqueta. 

La major federació d’entitats LGTBI de Catalunya

La Plataforma LGTBI de Catalunya agrupa dotze entitats LGTBI del territori, incloent-hi els grups i associacions deganes del moviment, amb més de quaranta anys d’experiència en l’atenció a les persones LGTBI. “Les entitats de la Plataforma, siguin o no residents al Centre, tenen anys de trajectòria a les seves esquenes i un bagatge inqüestionable”, ha respost Roqueta a les declaracions del candidat de VOX. “Ni som organitzacions supèrflues, ni carents d’impacte. Vam aconseguir, entre altres mesures, l’aprovació de la Llei contra la LGTBI-fòbia a Catalunya, l’any 2014. I, per descomptat, tenim ideologia: la que combat l’odi, el feixisme i l’LGTBI-fòbia”.

1 comentari:

  1. Si no cas a ser elegido agilupollado, ver si tienes tantos huevos... Negro homofobo y para colmo próvida

    ResponElimina