dimarts, 19 de març del 2019

Panteres Grogues s'incorpora a la Plataforma LGTBIcat

El passat 18 de març l'assemblea de la Plataforma LGTBIcat va votar per unanimitat la incorporació de Panteres Grogues com a membre de la federació d'entitats. El Club Esportiu Les Panteres Grogues és una associació sense afany de lucre, que té per objectiu oferir un espai on gais, lesbianes, bisexuals  i transsexuals puguin desenvolupar una activitat esportiva de forma lliure i distesa. 

Les Panteres Grogues va néixer l'any 1994, gràcies a l'empenta d'en Rudy, quan una colla de gais i lesbianes jugaven a volei a la platja amb una pilota groga que els hi havia regalat un equip de volei gai d'Alemanya. Actualment Panteres Grogues consta de més de 1.000 socis i sòcies.


Amb aquesta nova incorporació ja són dotze les associacions que formen part de la Plataforma d'entitats LGTBI de Catalunya, que va ser promotora l'any 2013 de nomenar Glorieta de la transsexual Sònia al lloc al parc de la Ciutadella on una jove al 1991 va ser assassinada a mans d'uns 'skins'i es va instal·lar una placa amb la seva història. També va ser la impulsora de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Actualment la Plataforma gestiona el Centre LGTBI de Barcelona mitjançant un conveni de gestió cívica amb l’Ajuntament de Barcelona.

La Plataforma LGTBIcat està formada per: ACGIL, AMPGIL, CASAL LAMBDA, FAGC, FLG FAMÍLIES LGTBI, FUNDACIÓ ENLLAÇ, GAIS POSITIUS, GAYLESPOL, GENEREM, OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA, PANTERES GROGUES i STOP SIDA.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada