dilluns, 15 de maig del 2017

Manifest 17 de Maig dia internacional contra la LGTBI-fòbia

Manifest 17 de Maig dia internacional contra la LGTBI-fòbia

FEM EFECTIUS ELS NOSTRES DRETS LGTBI

El 17 de maig, dia internacional contra la LGTBI-fòbia, és el dia que commemorem que un 17 de maig de 1990 l'OMS va treure l'homosexualitat definitivament del llistat de malalties. Tot i aquest importantíssim avanç, es va deixar la disfòria de gènere que encara avui està al llistat de forma absolutament incomprensible i estigmatitzadora vers les persones Trans.

El 17 de maig és primordialment una data reivindicativa, de lluita i de sensibilització a favor de la implementació de tots els drets i llibertats que cal activar per fer possible un món sense violències ni discriminacions vers les persones, siguin aquestes bisexuals, Intersexuals, Trans, Lesbianes, Gais o Heterosexuals. Sense diferències.

Un dia per recordar que a molts estats del món hi ha legislatures que reprimeixen i castiguen el col·lectiu LGTBI, en 10 d'aquests sota pena de mort.

Aquests darrers dies estem essent testimonis d'un "extermini" institucional a Txetxènia que de manera sistemàtica detén, tortura i inclús assassina persones LGTBI amb una total i infame impunitat.

A Catalunya fa gairebé 3 anys que, fruit de la lluita incessant de les entitats LGTBI es va aprovar la llei 11/2014, que garanteix els nostres drets i que té com a objectiu eradicar la LGTBI-FÒBIA.

Aquest marc legal és una potent eina per assolir en tots els àmbits de les nostres vides un total desenvolupament de drets pendents, reparació històrica i eliminació de discriminacions per raó d'orientació sexual i/o identitat de gènere.

Malauradament aquest instrument no està comptant amb la suficient voluntat política per fer realitat i efectius els nostres drets.
L'assetjament escolar vers els menors i adolescents LGTBI, en l'àmbit educatiu continua sent una xacra, que genera odi i discriminació, i que cal combatre amb l'activació dels protocols i mecanismes que preveu l'article 12 de la llei contra la LGTBI-fòbia.

També hem de cuidar a les persones grans o dependents LGTBI perquè ningú subverteixi els seus drets i puguin expressar la seva sexualitat en llibertat.

Els drets sexuals i reproductius són un altre aspecte cabdal a l'hora de poder viure amb plena llibertat les nostres sexualitats. Encara que s'han aprovat protocols i models en consonància amb les nostres realitats, no s'estan implementant de forma universal i sense limitacions.

Les polítiques de prevenció contra el VIH/SIDA han de ser una prioritat ineludible de l'agenda social de les institucions. Cal promoure tots els recursos necessaris com la PrEP per aturar la pandèmia i donar els mitjans adequats per garantir la salut de totes les persones que viuen amb el VIH/SIDA i establir estratègies per lluitar contra la sefofòbia, l’estigma i la discriminació.

En els darrers mesos hem presenciat diferents denúncies de persones LGTBI que havien estat víctimes de violència, vexacions i discriminacions. Denúncies que alerten de la necessitat d'eradicar la LGTBI-FÒBIA de forma contundent , amb operatius i mecanismes efectius. Cal aturar la impunitat d'aquests atacs i activar les mesures previstes per la llei.

Cal, en definitiva, una voluntat política que prioritzi la lluita contra les violències vers el col·lectiu LGTBI.
Aquest 17 de maig sortim al carrer per exigir FER EFECTIUS TOTS ELS NOSTRES DRETS, volem poder viure i estimar sense patiments ni discriminacions.

Cal denunciar totes les vexacions, discriminacions i agressions que patim, i cal, que per part de les diferents administracions, és garanteixi la total resolució d’aquestes de forma contundent i amb totes les conseqüències.

FEM EFECTIUS ELS NOSTRES DRETS.

Redactat per la Comissió 17 de maig Dia Internacional Contra la LGTBI-fòbia.ACTES I ACTIVITATS DIA INTERNACIONAL CONTRA LGTBI-fòbia A LA CIUTAT DE BARCELONA


El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, és a dir, la fòbia a persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. La jornada, organitzada pel Districte de les Corts, el Consell Municipal LGTBI, les Entitats del districte de les Corts i les Entitats LGTBI de Barcelona, donarà el tret de sortida a les 17 h de la tarda i s’allargarà fins les 21 h amb un escenari únic, la plaça Comas.
Aquest és el programa d’activitats:

17-19 h
-Activitats lúdiques i de sensibilització organitzades per entitats LGTBI

-Carpa informació LGTBI
A càrrec d’entitats LGTBI de la ciutat.

-Contacontes: “Amors que no tenen res d’estrany”
Penseu que les princeses sempre s’enamoren de prínceps blaus? O que una gallina i una guineu no poden estimar-se? Veniu a sentir històries d’amors de veritat, d’amors que no tenen res d’estrany. A càrrec de Laura Rodríguez Huertos.

-Biblioteca vivent
Una experiència on els llibres són persones que volen ser llegits i compartir les seves històries. Podràs conèixer les situacions de desigualtat social que pateixen i la necessitat de trencar els nostres estereotips i prejudicis i reclamar els drets de tots. A càrrec d’ACATHI.

-Jocs per a infants i joves: “Estima en colors”
Activitats amb les quals podràs conèixer de més a prop la realitat de les persones LGBTI i de models familiars molt diversos. A càrrec de CJB, Joves Casal Lambda i Associació Universitària Sin Vergüenza.

-Distribució de flors reivindicatives amb els colors LGTBI
Els dies 9 i 10 de maig, de 17.30 a 20 h, al Centre Cívic Tomasa Cuevas (Dolors Masferrer, 33) es farà el taller de preparació de les flors. A càrrec de la Taula de Dones de les Corts

-Creació d’un grafit reivindicatiu.
A càrrec del Casal de Joves de les Corts.

19-19.30 h
-Rebuda d’entitats


-Parlaments dels representants polítics, vicepresidència del CMLGTBI i entitats LGTBI.

-Tabalada
A càrrec dels Tabalers Repúbli-k de l’Avern.

19.30-20.30 h
-Concentració de les entitats LGTBI i lectura del manifest.
-Comissió del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

20.30-21 h
-Cloenda amb la Coral BRS, Barcelona Rainbow Singers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada