dilluns, 17 d’abril del 2017

CONCENTRACIO "ATUREM L' EXTERMINI LGTBI A TXETXÈNIA"
Com probablement sabeu aquests dies estem vivint un dels retrocessos més importants en la història recent d'Europa. S'han detectat casos de violació, tortura i assassinats a Txetxènia i s'ha descobert fins i tot un camp de concentració de persones del col·lectiu LGTBI. 
Es per tot això que la Plataforma LGTBicat ha convocat una concentració per exigir que s’aturi l’extermini LGTBI a Txetxènia.

Demanem a les autoritats federals russes que denunciïn aquestes pràctiques, prenguin mesures per garantir l'alliberament de qualsevol persona detinguda il·legalment, duguin a terme una investigació independent i creïble sobre aquests informes i responsabilitzin els responsables. Rússia, i l'ONU han de condemnar aquesta crisi humanitària, i els homes detinguts a Txetxènia per ser considerats homosexuals han de ser alliberats immediatament.

Però el nostre govern i la UE han inexcusablement de condemnar aquesta situació i denunciar-la, exigint el compliment de la legislació internacional sobre drets humans i el respecte a la identitat sexual i de gnere de qualsevol persona.

Us convidem a participar a la concentració d’avui Dimarts 18 d'abril a les 19.30.h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Vine amb nosaltres,

Dimarts 18 d'abril de 2017 a les 19.30.h
Lloc: Plaça Sant Jaume de Barcelona.
Convoca: Plataforma LGTBIcat 


MANIFEST CONCENTRACIÓ DIMARTS 18 D'ABRIL


En els darrers dies ha sortit a la llum pública una terrible notícia publicada pel rotatiu rus Novaya Gazeta: es tracta de la detenció massiva de persones LGTBI a Txetxènia. D’aquestes persones almenys 3 han estat assassinades. Aquests fets estarien orquestrats  i dirigits pel mateix estat Txetxè.
El rotatiu també dóna a conèixer l'existència de "camps de concentració" per a homes gais a dues ciutats del país: Grozny i Argon.

Aquestes informacions han estat denunciades per Amnistia Internacional i la Xarxa LGTB de Rússia.
Les declaracions oficials de les autoritats, que manifesten que no existeixen persones  LGTBI a Txetxènia, no fan més que enterbolir l'ambient homòfob que es respira a tot el país .
Diferents víctimes de la repressió que han aconseguit fugir del país han confirmat a diversos mitjans de comunicació i organitzacions internacionals de drets humans  la salvatge persecució i violència vers el col•lectiu LGTBI.

La gravíssima violència exercida contra les persones LGTBI a Txetxènia no és un fet aïllat: a 77 països del món existeixen legislacions anti LGTBI i en 10 d'aquests països hi ha cadena perpètua o pena de mort; en d'altres, sota el formalisme de no vulnerar els drets LGTBI, es produeixen greus atacs i discriminacions que moltes vegades queden impunes.
La deriva LGTBIfòbica a Txetxènia per part de les seves autoritats i policia ens interpel•la a totes, degut a la seva absoluta crueltat i manca total de garanties per a la població LGTBI.

La Plataforma LGTBIcat, davant l'extrema gravetat dels fets denunciats a Txetxènia contra les persones LGTBI, manifesta el seu ferm i contundent rebuig i la seva solidaritat i suport amb les nostres companyes, que són les víctimes d'aquesta barbàrie.
Un cop més cal sortir al carrer per protestar contra les polítiques lgtbifòbiques, que a molts indrets del món son contràries al legítim i intrínsec dret a estimar com vulguem.
La comunitat internacional no pot sistemàticament ignorar i deixar de banda els atacs contra les llibertats i drets fonamentals de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexuals i atendre només a interessos econòmics. Cal el compromís i la voluntat política necessàries per fer front a una de les pitjors xacres del segle XXI: la LGTBIfòbia.

Demanem a totes les instàncies internacionals i especialment al Parlament Europeu el compromís polític necessari per posar fre de forma immediata a l'extermini LGTBI a Txetxènia.
Instem al govern de l'Estat Espanyol a denunciar davant de tots els  organismes  internacionals les polítiques institucionals LGTBIfòbiques de Txetxènia i exigir al seu govern la paralització total d'aquestes polítiques.
Fem una crida al govern de la Generalitat perquè es posicioni de forma contundent contra la violència exercida per l'estat Txetxè contra el col•lectiu LGTBI i perquè faciliti al màxim que aquestes persones puguin obtenir asil polític a casa nostra.
Els responsables d'aquestes greus vulneracions dels drets i llibertats de les persones LGTBI han de ser detinguts i posats en mans dels tribunals internacionals corresponents.


ATUREM L'EXTERMINI LGTBI A TXETXÈNIA
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada