dilluns, 15 de juliol del 2013

Catalunya torna a liderar la defensa dels drets LGTB amb la tramitació de la Llei contra LGTBfòbia

Comunicat Plataforma d'Entitats LGTB de Catalunya:

Catalunya torna a liderar la defensa dels drets LGTB amb la tramitació de la Llei contra LGTBfòbia 
 


Davant l’imminent debat, demà passat al Parlament de Catalunya, per a tramitar la Proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, la Plataforma...
d’Entitats LGTB de Catalunya, LGTBcat, vol manifestar públicament la seva satisfacció perquè Catalunya reguli i penalitzi les actituds i fets lgtbfòbics, situant-se, de nou, com a capdavantera i referent a escala mundial en la defensa i protecció dels drets del col•lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Culmina així, un procés iniciat durant la darrera campanya electoral on es va demanar als candidats/es a la presidència de la Generalitat de Catalunya el compromís polític per aprovar aquesta norma en el transcurs del primer any de legislatura. El treball negociador dels i les representants de la plataforma LGTBcat ha donat com a resultat una amplíssima majoria parlamentària favorable a la tramitació de la PL, que només registra una esmena a la totalitat del PP, que a hores d’ara, no compta amb cap altre suport polític.

“És un èxit col•lectiu i ens hem de felicitar com a societat” declara la Plataforma LGTBcat, “Ha estat gràcies a la suma d’esforços i la unió de les diferents entitats que conformen la recentment constituïda Plataforma LGTBcat” que agrupa a més de 20 ONGs, “al compliment dels compromisos adquirits per la classe política i gràcies a la complicitat dels mitjans de comunicació i de la xarxa de suports rebuts des de la societat civil”.

Quan creix l’individualisme i l’escepticisme en la política, “avui podem demostrar que el paper de les entitats és estratègic i necessari per aconseguir objectius socials, i posa en evidència, que la classe política pot ser permeable i pròxima a les reivindicacions socials”.

Tot plegat, fa possible que Catalunya es torni a situar al capdavant en la defensa dels drets LGTB. “Quan assistim amb preocupació a l’augment d’actes lgtbfòbics en països africans o a França, sense anar més lluny, Catalunya esdevindrà, de nou, un referent mundial”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada