dimecres, 22 de maig del 2013

La mesa del Parlament ha llegit la declaració institucional del dia contra la LGTBfòbia

Declaració del Parlament de Catalunya EN CONTRA DE L’HOMOFÒBIA, LA LESBOFÒBIA I LA TRANSFÒBIA

 
Amb la jornada internacional en contra de l’homofòbia, de la lesbofòbia i de la transfòbia del 17 de maig, es commemora, per part de les institucions, entitats cíviques i homes i dones, d’arreu del món, la data en què el 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat del llistat de trastorns sexuals.
El Parlament de Catalunya manifesta la seva adhesió a aquesta jornada i expressa, amb això, un cop més, la necessitat de continuar treballant contra tota mena de discriminacions, especialment per raó d’orientació afectiva i sexual. I expressa, també, la necessitat i la voluntat de continuar avançant en la consolidació de la defensa dels drets de les persones al nostre país i en el seu respecte.
En aquest sentit, els representants del poble de Catalunya des de les administracions públiques -al costat de les persones i entitats cíviques- tenim la responsabilitat de recordar i reivindicar el camí recorregut -en el qual Catalunya és un referent capdavanter a nivell internacional- i, també, el camí que cal recórrer encara per afrontar, tantes situacions de desconeixement, discriminació, i de violència envers les persones LGTB.
Per això, esperem dotar a Catalunya -en un futur ben proper- d’un marc legal que reforci drets i que permeti fer front a les manifestacions i situacions de discriminació que pateix el col·lectiu LGTB.
Catalunya demostrarà així, un cop més i malgrat les grans dificultats de l’actual context de crisi que travessem, el seu exemple de país obert, plural i avançat i de compromís amb el reconeixement i respecte a les persones LGTB.
En aquest camí, s’hi van incorporant progressivament nous països. Alguns ho han fet ben recentment (Uruguai), d’altres són en camí de fer-ho (França i Nova Zelanda) amb la força política i moral d’un país socialment cohesionat.
Des del Parlament de Catalunya afirmem que el reconeixement de les persones LGTB està aparellat amb els conceptes de llibertat i de democràcia, i és també un indicador del grau de maduresa cívica i democràtica d’un país, i del grau de qualitat humana dels seus ciutadans i ciutadanes.
A Catalunya volem preservar i ampliar aquests valors, especialment davant els reptes de futur que tenim com a país, en un món cada cop més obert, més proper i més plural, en el qual participem activament.
Per això, en aquesta diada internacional contra l’homofòbia, fem una crida a la consciència i als valors humans de les persones del nostre país i d’arreu del món, per continuar avançant en la llibertat i la igualtat de les persones -contra tot rebuig, prejudici, hostilitat o discriminació-, valors que, com el de llibertat, respecte i solidaritat, encarnen aquesta jornada del 17 de maig que avui commemorem.
Barcelona, maig del 2013, Parlament de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada